باسلوق نوعی شیرینی خوشمزه و سوغات محلی اراک و روستای هزاوه است. برای تهیه این شیرینی از دوشاب (شیره انگور)، نشاسته، مغز بادام، مغز گردو یا مغز هسته شیرین زردآلو و ادویه استفاده می‌شود.

باسلوق را در روستای هزاوه معمولاً اواسط آذرماه تهیه می‌کنند تا در حدود عید نوروز آماده مصرف شود. فرایند آماده کردن باسلوق که حدود سه ماه به طول می‌انجامد اجمالاً بدین شرح است:
مغز بادام، مغز گردو یا هسته زردآلو را پوست کنده، سپس در نخ‌های مخصوصی می‌چینند و آویزان می‌کنند تا خشک شوند. دوشاب یا همان شیره انگور را تا جایی که یک سوم از آن تبخیر شود می‌جوشانند و با نشاسته مخلوطش می‌کنند سپس نخ‌های مذکور را داخل این مخلوط فرو می‌کنند و دوباره آویزان می‌کنند پس از حدود نیم ساعت نخ‌ها را پایین آورده دوباره به آن مخلوط آغشته می‌کنند مجدداً نخ‌ها را آویزان می‌کنند تا حدود یک ماه بماند. پس از یک ماه باسلوق‌ها را پایین آورده در جعبه‌های چوبی می‌چینند و جعبه‌ها را در محل نرم و مرطوبی قرار می‌دهند تا شکرک بیاورد و آماده استفاده شود.

منبع: fa.wikipedia.org - گفتگو با مردم روستا

خوراکی
خواص دارویی انرژی زا
رنگ قهوه ای
مزه شیرین
مواد تشکیل دهنده آرد سفيد،آب سرد،شيره انگور ،گردو ،پسته،بادام

نظر بدهید

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب
کد امنیتی

باسلوق هزاوه

  • تولید کننده: هزاوه
  • کد محصول: MA-AN-01
  • موجودی: 10
  • 588,000ریال

  • قیمت بدون مالیات: 490,000ریال

تعداد بازدید: 5933

برچسب ها: فروشگاه اینترنتی سوغات ایرانی, محصولات انگور, باسلوق شیره انگور, ترخینه انگور, باسلوق انگور, شیره انگور, باسلوق اراک, باسلوق هزاوه, باسلوق گردویی, باسلوق بادامی, باسلوق محلی هزاوه, سوغات اراک, سوغات استان مرکزی, سوغات هزاوه