قره‌قروت

قره‌قوروت (سیاه‌کشک) یا قارا یکی از انواع لبنیات به رنگ سیاه یا قهوه‌ای و بعضاً سفید یا زرد است که مزه‌ای بسیار ترش دارد. این فراورده‌ی لبنی از دوغ یا ماست به دست می‌آید. در کرمان و یزد به آن تَرَف ، در مازندران تَفره ، در اصفهان و آباده به آن قارا و دراستان مرکزی، شیراز و خراسان شمالی (بجنورد) با نام قره قوروت (نامی ترکی به معنی کشک سیاه) شناخته می‌شود.

برای تولید قره‌قوروت، باید ماست یا دوغ را برای مدت زیادی در معرض حرارت قرارداد. در اثر این حرارت‌دهی دو تغییر عمده در مواد اولیه ایجاد می‌شود که یکی تبخیر بخش عمده آب و دیگری ایجاد تغییرات شیمیایی در پروتئین‌های موجود در آن‌هاست. نتیجه این عمل تشکیل یک بافت نسبتاً سفت و الاستیک است که به آن قره‌قروت می‌گویند.

منابع: fa.wikipedia.org - tebyan.net


مقایسه محصولات (0)


قره قروت درجه 1

قره قروت درجه 1

قره‌قروت(سیاه‌کشک) یا قارا یکی از انواع لبنیات به رنگ سیاه یا قهوه‌ای و بعضاً سف..

420,000ریال قیمت بدون مالیات: 350,000ریال

قره قروت درجه 2

قره قروت درجه 2

قره‌قروت(سیاه‌کشک) یا قارا یکی از انواع لبنیات به رنگ سیاه یا قهوه‌ای و بعضاً سف..

360,000ریال قیمت بدون مالیات: 300,000ریال

نمایش 1 تا 2 از 2 (1 صفحه)